3. september 2008

Højreekstreministre angriber dansk imam

De 2 højreekstreministre genfærdsminister Karen Jespersen (V) og politurminister Brian Kristensen (C) synes, det er meget vigtigt at fremdrage den danske imam Abdul Wahid Petersens gamle synderegister, fordi imamen i Politiken har formastet sig til at spørge, om det er klogt af den højreekstremistiske og islamofobiske klub Trykkefrihedsselskabet at udgive en bog, Medinas Juvel, om Muhammed og en af hans koner, en bog, som et stort amerikansk forlag ikke vil udgive.

Genfærdsminister Karen Jespersen

Genfærdsminister Karen Jespersen og politurminister Brian Kristensen skriver bl.a., at Petersen ikke er en moderat imam. Hvis der er nogen ekstreministre, der ikke er moderate og i høj grad har grund til at gribe i egne barme med hensyn til fortidens synder, så er det da i hvert tilfælde genfærdsminister Karen Jespersen og politurminister Brian Kristensen. Gad vide, hvad der får de to højreekstreministre til at angribe Petersen? Handler det om den udbredte islamofobi, som i hvert fald genfærdsminister Karen Jespersen er berygtet for? Og er politurministeren så blot et halehæng?

Eller som en læser i Politiken skriver, så ligner de to højreekstreministres angreb på Petersen mere et angreb på ytringsfriheden end et forsvar – men det kan jo ikke undre nogen, der har fulgt de to ekstreministre gennem tiden.

Brian - en glad dreng

For min skyld kan man lave alle de bøger, man vil om alle mulige religiøse skikkelser. Petersen skrev blot at ytringsfrihed ikke er det samme som ytringspligt, man har lov til at tænke sig om, inden man ytrer sig – det lærte jeg i hvert fald selv i skolen.

Iøvrigt er jeg irreligiøs og forstår ikke, at mennesker kan tro på ånder, guder, profeter m.m. - eller kan finde på at stemme på de to højreekstreministre.

1 kommentar:

  1. Jeg ser, at jeg er kommet til at kalde politur-ekstreministeren for Brian Kristensen, undskyld, han hedder vist nok Larsen til efternavn.

    SvarSlet