13. januar 2008

Jyllands-Posten-krisen II

Jyllands-Posten

Jyllands-Posten-krisen II er åbenbart under opsejling, i hvert fald er Jyllands-Posten og Uffe Ellemann-Jensen røget i totterne på hinanden, fordi Uffe har sagt, at Jyllandsposten havde bestilt karikaturtegnere til at tegne Muhammed.

Uffe Ellemann-Jensen

Carsten Juste - mega-mimose


Carsten Juste er åbenbart en mega-mimose, der helt har glemt glæden ved at blive hånet, spottet og latterliggjort. Men det er faktisk ikke svært at forstå, at Uffe siger, som han gør, når man læser, hvad Jyllandsposten skrev i forbindelse med offentliggørelsen af karikaturtegningerne.

"Det moderne, sekulære samfund afvises af nogle muslimer. De gør krav på en særstilling, når de insisterer på særlig hensyntagen til egne religiøse følelser. Det er uforeneligt med et verdsligt demokrati og ytringsfrihed, hvor man må være rede til at finde sig i hån, spot og latterliggørelse. Det er bestemt ikke altid lige sympatisk og pænt at se på, og det betyder ikke, at religiøse følelser for enhver pris skal gøres til grin, men det er underordnet i sammenhængen.
Det er således ikke tilfældigt, at folk i totalitære samfund ryger i fængsel for at fortælle vittigheder eller afbilde diktatorer kritisk. Det sker som regel med henvisning til, at det krænker folkets følelser. I Danmark er det ikke kommet så vidt, men de anførte eksempler viser, at vi er på vej ind på en glidebane, hvor ingen kan forudsige, hvad selvcensuren vil ende med.
DERFOR har Morgenavisen Jyllands-Posten opfordret medlemmer af danske bladtegneres forening til at tegne Muhammed, som de ser ham."


Ja så kan man jo ikke undrer sig over, at samtlige tegnere lavede karikaturtegninger. Jyllandsposten havde til hensigt med forsæt at håne, spotte og latterliggøre Muhammed, det står der jo sort på hvidt.

Alle 14 karikaturtegninger findes på denne lille film fra YouTube - og så er det tydeligt at se, at Uffe har ret, det er karikaturer.Jyllands-Posten har jo en glorværdig fortid med at nedgøre minoriter, læs JYLLANDS-POSTEN OM JØDERNE.

Kunne det tænkes, at Jyllands-Postens sarte Carsten Juste stadig er sur over, at Uffe Ellemann-Jensen i sin tid skrev, at Carsten Juste burde gå som chefredaktør. For en gangs skyld er det en fornøjelse at holde med Uffe.

Læs
OPDRAGELSE TIL DEMOKRATI GENNEM FORHÅNELSE.


JYLLANDS-POSTEN,
HVIS DANSK ERHVERVSLIV VIL LIDE MERE!

1 kommentar:

 1. JyllandsPosten har nu mistet selvkontrollen og ikke mindst sin naturlige dømmekraft.
  Man har fuldstændig overset det meget selvkristiske billede der ligger i at "hvis du du på forhånd ved at det du siger/skriver, gør mere skade end gavn, så hold din mund" , men den evne har man vist ikke hos JyllandsPosten.
  Yttringsfriheden kan sagtens forsvares uden at bære sig dumt ad.

  Det som egentlig har fået mig til at fare i blækhuset er er opringning i dag fra JyllandsPostens abonnementssalg, hvor jeg gav udtryk for at man i denne forbindelse havde forvaltet yttringsfriheden dårligt. Så fik jeg læst og påskrevet " du er da godt nok muslimelsker" SMASK der røg røret på uden kommentar.
  Så sidder man tilbage og tænker, om det virkelig var JyllandsPosten, der nu har nået samme lave niveau som den maget kulørte boulevardpresse.
  Ufatteligt at JyllandsPosten er så flov over sig selv.
  Sidste JP er for evigt købt.
  I øvrigt er jeg af den opfattelse at der skal være en større konsekvens overfor de elementer der ikke har lyst til at leve efter de danske normer og regler. En konsekvens kan sagtens være at de som ikke evner at tilpasse sig, bliver sendt til samfund hvor deres samfundssind passer bedre. Men heldigvis er de jo kun et fåtal der opfører sig sådan, at det kunne blive nødvendigt.
  Så kære redaktion hos JP. Tænk jer om og brug hovedet inden i springer ud i noget så tåbeligt som at skabe n Muhammad krise til skade for hele det danske samfund. Yttringsfriheden havde været pænere med en større omtanke.
  KFR

  SvarSlet