10. januar 2008

Avis-ænder i parterapi


Jeg blev ringet op i morges af DR, der ville høre om jeg også havde par i parterapi, der gik i parterapi selvom de er tilfredse med deres parforhold. Oplægget skyldtes en artikel i Kristeligt Dagblad med overskriften Parterapi i bryllupsgave, denne artikel blev så siden til en artikel i Politiken med overskriften Tilfredse danskere går i parterapi.

Jeg havde hverken læst den ene eller den anden artikel og måtte skuffe med, at jeg ikke har/havde par i parterapi, der kom fordi de var tilfredse med deres parforhold. Måske kan vi have par, der ønsker ekstra energi til parforholdet på vores Sommerkurser på Ærø om seksualitet og kærlighed, men i parterapien kommer folk, fordi de ikke er tilfredse og derfor ønsker ændringer. Mange kommer meget sent og enkelte alt for sent.

Når man læser artiklerne i de to aviser, ja så viser det sig da også, at det faktisk ikke er tilfredse danskere, der går i parterapi, men netop utilfredse danskere, altså mennesker, der ønsker forandringer i forholdet, og som vælger at gøre noget ved problemerne eller i hvert fald forsøger at gøre noget ved dem inden et evt. brud.

Den med de tilfredse danskere viser sig blot at være en skjult reklame for nogle parkurser, eller som det hedder på moderne manegementsprog et product placement (en produktplacering). Og pressen hoppede åbenbart på.

Det var et par avis-ænder, og det lød da også for godt til at være sandt. Og det kunne faktisk være godt, hvis ikke så få kom i parterapi noget før end mange gør nu, hvor de kommer lige inden, det er ved at være for sent, og begge parter er alt for sårede. Ikke kun bilen kan trænge til et serviceeftersyn ved mislyde, ofte kan parforhold også trænge til det. Og det kan parterapi bl.a. være en god hjælp til.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar