5. juni 2008

Ud med ammehjernen

Interessant udsendelse på DR/P1 Vita:

Hvem taler om ammehjerne? Det gør som regel kvinderne selv. De taler begrænsende om deres egen kapacitet og kompetancer under og efter graviditet, fødsel og barsel. Men det er der absolut ingen grund til ifølge en ny amerikansk bog "The Mommy Brain". Hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen, som har skrevet forordet til den danske oversættelse, kalder bogen befriende læsning. Det er på tide, at vi begynder at tage forskellene i mænds og kvinders hjerner alvorligt, forsker i kvinders hjerner og afliver myten om ammehjerne, siger hun. Nyere forskning viser, at hjernen gennemgår en positiv udvikling under graviditet og barsel. I den skelsættende periode, bliver vigtige kompetencer skærpet og trænet og helt nye evner grundlagt.

Ann-Elisabeth Knudsen

"Og den allerbedste nyhed er, at alt besværet med fødsel, barnepleje og multitasking faktisk betaler sig. Hjernen bevarer nemlig sine opnåede evner længe efter graviditeten - og til den tid kan de heldigvis sagtens omsættes til mange andre områder f.eks. til et krævende og udfordrende lederjob!" (Citat fra forordet)


Katherine Ellison: The Mommy Brain - how motherhood makes us smarter. På dansk: "Mor er den klogeste" med forord af den danske hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen. Udgivet på Det Schønbergske forlag.

Det omtalte hormon hedder OXYTOCIN.

Hør udsendelsen (24:31)

Titel: Mor er den klogeste
Forfatter: Katherine Ellison
Forlag: Det Schønbergske Forlag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar