22. december 2007

Iben Krogsdal og terapikultur

Jeg har lige hørt en genudsendelse på DR P1 med cand. fil. i religionsvidenskab Iben Krogsdal, der arbejder på en Ph.d.-afhandling, der belyser terapikulturen ud fra en religionsvidenskabelig synsvinkel.

Iben Krogsdal og psykoterapi
Jamen hillemænd, man må da håbe, at Iben Krogsdal sætter sig meget, meget bedre ind i, hvad psykoterapi går ud på, inden hun indleverer sin afhandling, og hvis hun vil gøre sig håb om at få den godkendt. En af hendes hovedpointer gik bl.a. ud på, at psykoterapiens formål er, at vende det enkelte menneske væk fra fællesskab med andre mennesker (fra næsten), og i hovedsagen kun at se ind ad og at være optaget af sig selv.

Hvad er så psykoterapiens formål?
Meget forenkelt sagt kan man sige, at langt de fleste psykoterapeutiske problemer handler om kontaktforstyrelser. Kontakten med sig selv og kontakten med de andre (næsten). Og formålet med terapien er dels at øge og forbedre kontakten til sig selv og dels i høj grad kontakten til de andre (næsten). Altså det stik modsatte af, hvad Iben Krogsdal hævdede i udsendelsen som kan høres her - Iben Krogsdal i Samfundstanker.

Kristen missioneren
At der under hele kritikken lå en missionerende kristen ideologi, kom ikke som en overraskelse, da det kom frem sidst i udsendelsen. Det lød som et budskab fra Dialogcenteret.

Iben Krogsdals hjemmeside
.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar